• Register

Care sunt cele mai des intalnite intrebari puse la un interviu?

dupa cum spune si intrebarea, care sunt cele mai des intalnite intrebari puse la un interviu? de obicei ce sunt angajatorii interesati sa afle despre cei ce vor sa se angajeze? ce intrebari capcane sa ne asteptam la un interviu? ce intrebari se pun intr-un interviu?
intrebat in Informatii utile de anonim

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Anti-spam verification:
To avoid this verification in future, please log in or register.

1 Answer

0 voturi

1. "De ce iti doresti acest job?"
O intrebare la care trebuie sa te gandesti cu atentie. Accentueaza aspectele pozitive ale jobului pentru care aplici dar, in acelasi timp, nu te grabi sa mentionezi ce te deranjeaza la jobul tau prezent, sau mai rau, chiar la cel pentru care candidezi.

2. "De ce calitati crezi ca ai nevoie pentru acest job?"
Reclama sau anuntul prin care compania a anuntat jobul s-ar putea sa te ajute un pic, dar ar trebui sa te gandesti ca si alte calitati ar putea fi cautate. Acestea ar putea fi: capacitatea de a organiza si conduce o echipa, abilitati de comunicare, spirit de analiza, sintetism, etc.

3. "Cu ce poti sa contribui?"
Spune-i intervievatorului despre reusitele tale din trecut, de pe o pozitie asemanatoare, de altfel relevante si pentru jobul la care aplici. Asta este sansa ta sa te faci remarcat/a!

4. "Povesteste-mi despre tine."
In acest caz, introducerea CV-ului tau iti va fi de ajutor. Nu face din prezentare o autobiografie, pastreaza raspunsul la o durata de cateva minute, axandu-te pe aspectele pozitive si nu uita sa trasezi subtil o directie: de unde ai plecat, cam ce-ai facut si, mai ales, unde vrei sa ajungi!

5. "De ce vrei sa lucrezi pentru aceasta companie?"
Evidentiaza aspectele pozitive ale deciziei tale si evita in totalitate motive de genul: mai multi bani sau un program de lucru mai scurt.

6. "Ce stii despre aceasta companie?"
Asta este categoric sansa sa iti impresionezi intervievatorul prin cunostintele tale despre compania respectiva. Ofera-i o imagine pe cat se poate de completa a produselor/serviciilor pe care compania le ofera, cifrele de vanzari, noutatile din domeniu, clienti etc.

7. "Ce iti putem oferi noi (compania respectiva) in plus fata de o alta companie la care ai lucrat in trecut?"
Din nou, nu aduce in discutie banii. Mentioneaza posibilitatea unei dezvoltari de cariera, noi provocari, etc.

8. "De ce ar trebui sa te angajam?"
Raspunsul la aceasta intrebare se va baza pe experienta si realizarile tale din trecut, care au legatura cu respectiva companie. Ai mai putea adauga faptul ca tu consideri ca ti se potriveste mult acel job si ai putea deasemenea sa ceri si parerea intervievatorului.

9. "Cat de ambitios esti?"
Raspunsul depinde de pozitia pentru care aplici - e bine sa fii ambitios, dar ai grija sa nu pari arogant, sa nu para ca urmaresti chiar jobul celui care te intervieveaza!

10. "De ce ai ales o cariera in.... ?"
Daca ti-ai schimbat cariera, inseamna ca ai niste argumente logice pentru asta. In orice caz, fii sincer cu motivele tale!

11. "Ce parere ai despre ultima companie pentru care ai lucrat?"
Mentioneaza doar aspectele pozitive si spune cum a fost o companie buna in care ai lucrat cu placere. Povesteste despre experienta pe care ai castigat-o acolo si despre felul in care te poate ajuta pentru acest job.

12. "In ce mediu preferi sa lucrezi - intr-un mediu restrans sau unul mai mare?"
Daca compania in care te afli e undeva intre restrans si mediu, spune-le ca apreciezi o atmosfera restransa si un spirit de echipa foarte dezvoltat, iar daca te afli intr-o companie mai mare, spune cum iti place stabilitatea unei companii dezvoltate. In orice caz, cel mai important este sa stii unde te afli!

13. "Esti dispus sa calatoresti?"
Daca da, spune de la inceput. Daca nu, ai totusi grija sa te interesezi cam ce inseamna calatoriile, inainte de a refuza in mod categoric jobul.

14. "Intrebari fantezie."
Aceste intrebari pot fi destul de grele. De exemplu: "Daca ai putea sa inventezi ceva, ce ar fi?". Ar trebui sa oferi raspunsul care, dupa tine, ti-ar aduce si jobul. sursa ejobs.ro

raspunsa de George (11,710 puncte)
...