• Register

Are voie politia sa ma opreasca pe strada sa ma legitimeze, fara motiv?

aseara m-au oprit cei de la politia locala Ploiesti si mi-au cerut sa ma legitimez. i-am intrebat de ce anume vor sa ma legitimez si au spus ei ca par suspect. nu mi-au spus suspect de ce anume, pur si simplu au spus ca trebuie sa ma legitimez - deci:

au voie sa ma opreasca pe strada si sa ma legitimeze pentru ca "li se pare lor ca sunt suspect" ?
intrebat in Legal de anonim

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Anti-spam verification:
To avoid this verification in future, please log in or register.

2 Answers

0 voturi
Probabil ti se pare ciudat, insa au tot dreptul sa te opreasca pe strada sa te legitimeze, mai ales pe timp de noapte.

Deci da, au voie - insa un exemplu de NU au voie iti pot arata in videoclipul urmator, cand pe mine personal m-au legitimat pe motiv ca eram suspect de, citez, "niste poze". Adica facusem poze la o masina de politie ce era parcata neregulamentar si m-au legitimat.
 

http://www.youtube.com/watch?v=H2gwvKD3kXs
raspunsa de George (11,710 puncte)
0 voturi
Legitimarea şi stabilirea identităţii unei persoane sunt măsuri poliţieneşti cu caracter preventiv, ce constau în solicitarea şi verificarea actului de identitate al acesteia, pentru a i se cunoaşte datele de stare civilă, cetăţenia, domiciliul ori reşedinţa. Poliţistul ia măsura legitimării atunci când: a) persoanele încalcă dispoziţiile legale; b ) există indicii temeinice că persoanele pregătesc sau au comis o faptă ilegală; c) persoanele sunt suspecte (după comportament, bagaje, îmbrăcăminte, locul unde se află, creează suspiciuni în rândul poliţiştilor aflaţi în misiune); d) persoanele pot da lămuriri în legătură cu fapte sau alte aspecte care prezintă interes pentru rezolvarea sarcinilor de serviciu de către poliţişti; e) persoana solicită intrarea într-un perimetru legal restricţionat. f) persoana legitimata este folosita ca martor asistent in procesul penal

ps: mai sunt unii care te legitimeaza doar ca sa justifice ca au avut activitate.....sfatu meu e sa te conformi si scapi repede 2 minute ...e dreptu tau sa intrebi de ce te-au legitimat.....daca te certi cu ei o dai in alte treburi si pierzi timp..
raspunsa de andrei
...